Een entertainment-geluidssysteem kopen: drie belangrijke dingen om te overwegen

Niemand op aarde heeft ooit een hekel gehad aan het geluid van muziek. Of het nu wordt opgenomen of live, muziek heeft altijd een verkoelend en betoverend effect op de ziel.

Om de beste muziek in huis te halen heb je een goede geluidsinstallatie nodig. Ze maken een thuisbioscoopvleugel, maar ze hoeven niet groot of veel te zijn om goed te klinken. Wat het zou moeten hebben, zijn de beste eigenschappen van een luidspreker die aangenaam is voor het oor. We laten je zien wat er nodig is om Soundbar kopen in te stellen voor je geluidssysteem thuis.

luidsprekers en versterkers

Luidsprekers zijn de belangrijkste instrumenten in een geluidssysteem. Ze worden technisch gedefinieerd als elektro-akoestische transducers die elektrische signalen omzetten in geluid, zodat ze op redelijke of verre afstanden kunnen worden gehoord. Ze gaan samen met de versterkers die het systeem ondersteunen. Zonder deze kan de luidspreker geen geluid produceren.

Luidsprekers zijn meestal single-driver instrumenten. Als je echter meer leven aan je nummers wilt toevoegen, zoals zangers en muzikanten live spelen, kun je meer luidsprekers kopen om het beste geluidssysteem te creëren, zelfs bij hogere volumes. U moet echter het vermogen van uw versterker controleren in relatie tot uw luidsprekers.

Anderen kiezen voor een oplossing met één luidspreker die een soundbar is in plaats van reguliere luidsprekers bij het tv kijken in een theater. Het is letterlijk een balk die aan de onderkant van het apparaat is bevestigd om de audio van de tv te versterken. Bespaar ruimte voor bedrading. Als het echter gaat om het produceren van een luider geluid van hogere kwaliteit, kunnen ze niet worden vergeleken met echte luidsprekers. Het zijn de mainstream-luidsprekers die nog steeds de boventoon voeren op het gebied van audio.

krachtcapaciteit

Het meten van de juiste impedantie van uw versterker, gemeten in ohm, is het belangrijkste voordat u beslist welke luidsprekers u wilt kopen en hoeveel. De standaard impedantie van een versterker is 6 tot 8 ohm. Hoe lager de impedantie, hoe meer luidsprekers je moet kopen.

Accepteer nooit compatibiliteitsnormen voor versterkers en luidsprekers. Anders zullen de prestaties van het geluidssysteem instorten als de luidsprekerbelasting niet voldoende is voor de versterker of het vereiste niveau overschrijdt.

Vermogenscapaciteit vindt ook het belang van hoeveel ruimte u moet toewijzen aan uw geluidssysteeminstrumenten. Hoe lager de impedantie van de versterker, hoe meer luidsprekers hij nodig heeft en hoe meer ruimte hij in beslag neemt. Dus als je besluit luidsprekers te kopen, controleer dan ook je versterker en de voorbereide ruimte in je huis zodat je ze in de perfecte positie kunt kantelen.

frequentierespons van de luidspreker

Tot slot, als je luidsprekers en geluidssystemen gaat kopen, neem dan nu contact op met de fabrikant om er zeker van te zijn dat de luidsprekers een ideale frequentierespons hebben. Frequentierespons is het vermogen van een luidspreker om het bereik van geluiden uit te drukken die hij kan produceren, gemeten in hertz. Normaal gesproken kan het menselijk oor frequenties waarnemen van 20 Hz tot 20 kHz.

Om de juiste frequentierespons van een luidspreker te meten, moet u de amplitude van het geluid of de frequentie ervan uitzetten tegen de oscillerende beweging. Het beste wat je kunt krijgen is +/- 3 decibel vanaf een ideale vlakke middellijn. Hogere frequenties zijn beter, maar het risico is dat het al afhangt van de kwaliteit van het originele geluid. Aan de andere kant, als het aantal Hertz laag is, hoort u een laag geluid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *