Tips voor het kiezen van een elektrische fiets

Het kiezen van een elektrische fiets is niet zo intimiderend als het klinkt. Een elektrische fiets is er in veel verschillende vormen en kan het perfecte alternatief zijn voor druk openbaar vervoer of files. De forens zou eerder en verfrist op het werk komen in plaats van gestrest en te laat door de verkeersopstoppingen. Wie dicht bij huis boodschappen moet doen, kan de fiets gewoon op slot zetten en gaan zonder te hoeven vechten voor een parkeerplek. Elektrische fietsen zijn milieuvriendelijk en vervuilen de lucht niet met giftige dampen omdat de motor wordt aangedreven door een batterij. De kosten voor het besturen van een elektrische fiets zijn slechts centen in vergelijking met het onderhoud en de benzine die nodig zijn om een auto te besturen. Voor langere afstanden kan de elektrische fiets voorop een bus worden gemonteerd.

Het eerste dat moet worden bepaald, is of de eigenaar van plan is een standaardfiets te upgraden met een kit of een aparte 5x elektrische aan te schaffen. De kit is niet zo moeilijk te installeren of er kan meer geld worden uitgegeven aan een voorgemonteerde elektrische fiets. De kits variëren in prijs van $ 400 tot $ 800, terwijl elektrische fietsen kunnen lopen van  400 tot  3.500. Een ander agendapunt om te overwegen zijn de accessoires die nodig kunnen zijn om de fiets functioneel te maken voor boodschappen doen of gewoon een ritje in het land met een picknickmand. Hoe meer tijd wordt besteed aan het onderzoeken van de verschillende beschikbare modellen, hoe verstandiger de uiteindelijke beslissing.

Voordat u de definitieve beslissing neemt, is het belangrijk om de staatswet te begrijpen. Fietsers moeten zich aan dezelfde wetten houden als bestuurders van auto’s. De meeste staten beperken bijvoorbeeld de snelheid van een elektrische fiets tot 20 mijl per uur. Sommige staten vereisen ook dat koplampen en achterlichten worden geïnstalleerd. De batterij kan ook worden beperkt tot 750 watt. De meeste staten vereisen niet dat de fietser een verzekering voor een elektrische fiets afsluit, noch een rijbewijs en staatskenteken.

De accu voor de motor kan apart worden aangeschaft en is afhankelijk van het mogelijke gebruik. De levensduur van de batterij kan sterk variëren, afhankelijk van het terrein, het gewicht van de fietser en het klimaat. De beste optie is wellicht de lithium-ionbatterij, die langer kan worden opgeladen voordat deze moet worden vervangen. De lithium-ion batterij is ook beter voor het milieu. In heuvelachtige gebieden zal de batterij sneller leeglopen en zal deze minder lang meegaan voordat hij moet worden opgeladen.

De beslissing om een elektrische fiets aan te schaffen hoeft geen uitdagende ervaring te zijn als de geïnformeerde koper de beslissing verstandig neemt en eerst alle opties overweegt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *